Het verzekeren van bedrijfsmatige risico's kan van cruciaal belang zijn voor een onderneming. Risico's zijn niet te voorkomen door ze te verzekeren, wel de financiële gevolgen daarvan. Bepaalde verzekeringen moeten afgesloten worden, en andere risico's zijn juist weer een onderdeel van de bedrijfsvoering. Welke risico’s kan de onderneming zelf dragen en welke niet?
Een aantal bedrijfsverzekeringen zijn noodzakelijk. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verzekeren van het eigen pand en de inventaris en goederen die nodig zijn om jouw onderneming te laten draaien. Daarnaast zijn er ook nog andere grote risico's die het voortbestaan van een onderneming kunnen bedreigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven of beroepen. Stel, een door een door jou geleverd product of dienst veroorzaakt een grote materiële schade of zelfs letselschade. De claim die hieruit voortvloeit, kan zo groot zijn dat het bedrijf failliet gaat.
Verzekeringen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen
Na bijvoorbeeld een brand is door het uitkeren van de waarde van het pand of de inventaris de schade niet volledig gecompenseerd. Het herbouwen van het pand en het vervangen van de inventaris kan maanden of zelfs jaren duren. Gedurende deze periode verlies jij omzet omdat er niet gewerkt kan worden terwijl de vaste kosten zoals bijvoorbeeld personeelslasten gewoon doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering kan in dit geval de omzet daling gedurende de herstelperiode opvangen.
Het verzekeren van het personeel
Het personeel is de drijvende motor achter het bedrijf. Wat gaat het jouw bedrijf kosten als personeelsleden arbeidsongeschikt raken of gewoon een langere tijd ziek zijn? Sta ook stil bij de gevaren van een bedrijfsongeval. Ook kan het verstandig zijn om het pensioencontract tegen het licht te houden.
Door samen met jou de risico's te analyseren kunnen wij komen tot een goede verzekeringsoplossing. Door een goede samenspraak krijg jij maatwerk in de risico die verzekerd moeten worden. Het gaat immers om de juiste balans te vinden tussen welke risico’s kan het bedrijf wel, en welke risico’s kan het bedrijf financieel niet dragen.