Hypotheken

Hypotheken

Voor uw droomhuis

Het afsluiten van een hypotheek moet een weloverwogen beslissing zijn. U gaat immers een langdurig contract aan met veel rechten en plichten die u moet weten. Wij adviseren u van A tot Z waardoor u de juiste keuzes kunt maken en begeleiden u tot aan de notaris.

Een hypotheek is een zeer complex product die goed moet worden afgestemd op uw persoonlijke situatie, uw wensen en doelstellingen, maar ook uw risico bereidheid. Wij helpen u met een hypotheekvorm die aansluiting vindt bij uw situatie. Uw maandlasten moeten immers zowel nu als in de toekomst betaalbaar blijven. Uw hypotheek moet aansluiting vinden bij uw situatie. Daarom kijken wij ook na de financiële gevolgen van overlijden of arbeidsongeschiktheid maar ook naar de betaalbaarheid van de woonlasten na bijvoorbeeld pensionering. Hoe verhoud het inkomen zich dan t.o.v. de maandlasten? Wij maken het graag inzichtelijk voor u.

Tussen welke hypotheekvormen kunt u kiezen?

Tot 2013 waren er tientallen verschillende hypotheekvormen en mengvormen mogelijk. De tot 31-12-2012 afgesloten hypotheekvormen vallen onder het overgangsrecht. Denk hierbij aan spaar hypotheken en aflossingsvrije hypotheken. Hypotheken welke zijn of worden afgesloten na deze datum vallen onder de nieuwe wetgeving sinds 01-01-2013. Er zijn nog maar twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek. Namelijk de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Deze twee hypotheekvormen zorgen ervoor dat het hypotheekbedrag in 30 jaar tijd volledig wordt afgelost.

Bij de lineaire hypotheek wordt er maandelijks een gelijk bedrag aan aflossing verricht. De maandlasten bestaan uit de vaste aflossing plus de hypotheekrente berekend over de nog openstaande schuld.  Bij de annuïteitenhypotheek wordt er een vast maandlast afgesproken. De verschuldigde hypotheekrente wordt eerst van de betaling afgetrokken en de rest van de maandelijkse betaling wordt gebruikt om af te lossen op de hypotheekschuld.

Graag kijken wij samen met u welke hypotheekvorm het beste bij u past. Dat kan ook een combinatie van de beide vormen zijn. Hebt u al een hypotheek? en wilt u ook profiteren van de lage rente? Wij maken dan graag voor u inzichtelijk welke besparingen mogelijk zijn.


Meer informatie in ons dienstverleningsdocument

In ons dienstverleningsdocument leest u alles over onze dienstverlening Bekijk nu
Deze website is gemaakt door Contaqt
Deze website maakt gebruik van Coockies. Lees meer over onze cookieverklaring